HEX HELSINKI

Johdannaispörssi

TIEDOTE  6/2004

 

 

 

JOHDANNAISET

12.1.2004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bacpe finland holdings oy:n lunastustarjous janton  oyJ:n osakkeenomistajille

Janton Oyj on 12.8.2003 ilmoittanut saaneensa BA Capital Management Europe II LLC:ltä (”BACME”) ilmoituksen yhtiöosuudesta: BACME ja Janton Oyj:n osakkaat, jotka edustavat yli 90 % Janton Oyj:n osakkeista ovat 11.8.2003 allekirjoittaneet kauppakirjan, jonka mukaisesti enemmistöosakkaat sitoutuvat myymään omistamansa Jantonin osakkeet BACME:lle tai tämän määräämälle taholle. Kauppasopimuksen mukainen hinta on 13 euroa osakkeelta.

 

Janton Oyj on 22.12.2003 pörssitiedotteella ilmoittanut, että Janton Oyj:n osakkeita koskeva 11.8.2003 allekirjoitettu kauppasopimus on toteutettu 22.12.2003. Kaupan toteuttamisen seurauksena BACPE Finland Holdings Oy (BACPE), jonka BA Capital Management Europe II LLC on nimennyt toimimaan ostajana, hankki yhteensä noin 93,7 prosenttia Jantonin koko osakepääomasta ja äänimäärästä. Koska BACPE on osakekaupan toteutumisen seurauksena saanut omistukseensa yli 9/10 Jantonin osakkeista, BACPElle on syntynyt oikeus lunastaa muiden osakkeenomistajien omistamat Jantonin osakkeet.

 

BACPE tarjoutuu ostamaan käteisvastiketta vastaan kaikki Jantonin liikkeeseen laskemat osakkeet. Käteishinta on 13,00 euroa / osake. Lunastustarjous alkaa 12.1.2004 ja päättyy 12.2.2004, ellei tarjousaikaa pidennetä.

 

HEX- JA LEX OSAKEJOHDANNAISET

 

Tällä hetkellä Jantonissa on avoinna seuraava HEX-johdannaissarja: JAN1V4O. Koska em. sarjassa ei ole avointa vastuuta, HEX poistaa sarjan kaupankäynnistä 26.1.2004, eli kymmenentenä (10.) pörssipäivänä tämän ilmoituksen lähettämisestä [Helsingin Pörssin optioyhteisön säännöt 5.2.5]. Kaupankäynti em. sarjassa ei ole enää mahdollista, eikä uusia HEX-termiini- tai -optiosarjoja tai LEX-osakelainaussopimuksia, joiden kohde-etuutena on Janton Oyj:n osake, toistaiseksi avata  kaupankäynnin kohteeksi.

 

JANTON OYJ :N OSAKE JOHDANNAISKAUPPOJEN VAKUUTENA

 

Helsingin Pörssin johdannaiskauppojen vakuudeksi asetettujen Janton Oyj:n osakkeiden osalta lunastustarjouksen hyväksyminen edellyttää vakuudenhaltijayhteisön lupaa. Osakkeiden vakuuskelpoisuus päättyy, kun lunastustarjous on hyväksytty. Vakuudenhaltijan tulee tehdä kirjallinen vakuuden vapautusilmoitus arvo-osuusrekisteriin edellyttäen, että vakuuden vapauttamisen edellytykset täyttyvät.

 

 

HELSINGIN PÖRSSI

 

 

 

Jani Räsänen

Risk Manager

 

Lisätietoja:

              Meklari Riikka Lassila, puh. 6166 7284